Според дерматолозите употребата на продукти, богати на витамин Е, може да намали неприятните последици за кожата от ниските температури. Основният проблем, е че през зимата тя не може да задържа достатъчно влага. Студеният въздух е по-сух, а и отоплението в помещенията никак не помага. Като се добави и фактът, че през зимата хората пият по-малко вода, става ясно защо кожата започва да се „бунтува“. Как можете да я направите отново здрава и еластична?

Американски дерматолози от Йейлския университет препоръчват употребата на продукти, съдържащи витамин Е. Те могат да отложат стареенето на кожата.

„Витамин Е е отлично средство за поддържане на здрава кожа и успешно се използва за лечение на кожни заболявания като акне, псориазис или атопичен дерматит. Витамин Е има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, ефективно предпазва кожата от въздействието на слънчевите лъчи и фотостареенето“, съобщават учените.

Кои продукти съдържат витамин Е

Всички растителни масла съдържат витамин Е, но маслото от пшеничен зародиш няма конкурент. В една супена лъжица има 20 мг от незаменимия витамин. В 95 г бадемови ядки се съдържат 24,9 мг витамин Е, което е 125% от препоръчителната дневна норма. Богати на този витамин са още слънчогледовите семки, кедровите ядки, бадемите, фъстъците и др.

Сподели във Facebook