Повечето жени знаят, че добрият външен вида изисква здравословно хранене и физическа активност. Според специалистите обаче някои навици сериозно могат да навредят на красотата. Кои са те:

Недоспиване

Не позволявайте амбициите ви да навредят на съня ви. Помнете, че някои ангажименти можете да отложите за следващия ден. Не крадете от безценното си време за отдих и сън. Редовното недоспиване не само вреди на външния ви вид, а и може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Пушене

Всеки знае, че цигарите са между най-сериозните врагове на красотата. Ако продължавате да пушите, не се надявайте кожата на лицето ви да изглежда добре. По-скоро ще загуби жизнеността си и видът ѝ ще е болнав.

Захар

Захарта вреди на целия организъм, както и на кожата на лицето. Въпреки това много жени посягат към сладкишите, за да избягат от проблемите и да повишат настроението си. Намерете друг начин да се справите със стреса. Висококалоричните продукти няма да ви помогнат да изглеждане привлекателни, а ще постигнете обратен ефект.

Спане с грим

Тази грешка допускат много жени, когато се приберат късно от работа и са уморени. Но винаги можете да отделите 5 минути, за да свалите грима от лицето си. В противен случай рискувате да навредите на кожата си и тя да загуби еластичността и здравия си вид.

Тежки чанти

Носенето на тежки чанти ще ви осигури само болки в гърба и неправилна стойка. Направете „ревизия“ на чантата си и ще видите, че там има много вещи, които бихте могли да оставите вкъщи или на работното си място.

Солариум

Според дерматолозите дори не особено честото посещение на солариум (1-2 пъти в седмицата) ще донесе повече вреди на здравето ви отколкото ползи. Помнете, че един сеанс в солариума се равнява на цял ден, прекаран на слънце. А за негативните последици за кожата от ултравиолетовите лъчи е писано много. 

Сподели във Facebook