Всеки човек иска да изглежда добре, но старостта си има свои закони, които не се съобразяват с желанията ни. Въпреки това можем да намалим негативното влияние на годините, ако следваме някои правила. Предлагаме ви съветите на специалистите, които ще ви помогнат да съхраните младостта на кожата си:

Спете по гръб

Ако обичате да спите по корем, ще трябва да промените този навик. В тази позиция лицето ви е притиснато към възглавницата, което не се отразява добре на кожата ви. Когато сте млади, негативният ефект не се забелязва, но след време ще започнат да се появяват бръчки. Затова се научете да спите по гръб.

Не употребявайте сламки за напитките

Пластмасовите сламки отдавна са в немилост, защото замърсяват околната среда. Еколозите призовават да бъдат сменени с други, направени от биоразградим материал. Това обаче няма да помогне на кожата ви, защото независимо какви са сламките, те увеличават бръчките на лицето ви.

Внимавайте с прическите

Когато силно опъвате косата си и я връзвате на конска опашка например, рискувате добрия вид на кожата си, защото се уврежда еластичността ѝ. Тези прически вредят и на самата коса.

По-малко говорете по смартфона

Когато говорите по смартфона, главата ви е в неестествена поза, което води до появата на бръчки по шията.

Носете слънцезащитни очила

Когато слънцето свети в очите ви, вие неволно ги присвивате. Ако това се случва често, неминуемо в ъгълчетата на очите ви ще се появят бръчки. Затова носете слънцезащитни очила. Това ще съхрани и зрението ви.

Сподели във Facebook