Красота

11 Декември 2019

Животът днес

Здравата коса е една от най-привлекателните черти на хората, затова жените изпробват безброй много начини, за да не я съсипят и да изглеждат добре. Според трихолозите обаче някои навици постигат точно обратния ефект.

Най-големият враг на косата е сешоарът, твърдят специалистите. Под въздействието на високата температура външният слой на косъма се разрушава и структурата му след време започва да се променя. Съветът е да отделите повече време, но да избегнете сешоара.

И слънцето може да направи косата ви безжизнена. Честото ѝ изправяне със специални уреди и грубото разчесване също са вредни.

Трихолозите предлагат да се откажете от пристягащите прически като конска опашка. Ластикът, с който връзвате косата, както и непрекъснатото ѝ опъване, може да влошат състоянието ѝ.

Химически увредените коси днес са един от най-разпространените проблеми, с които се сблъскват специалистите. Многочислените процедури са ефективни и за известно време създават добър външен вид, но сериозно променят структурата на косата. Понякога тя не може да се възстанови и спасението е в късата прическа.

Не на последно място експертите поставят правилното хранене. Според тях в менюто на всяка жена, която иска да има хубава и здрава коса, трябва да присъстват риба, яйца, плодове и зеленчуци.

Сподели във Facebook