Неотдавна учени доказаха, че цветът на очите се определя от конкретни области в мозъка, които контролират и съхраняват основните особености на човешката личност.

Според експертите цветът на очите може да подскаже характера на хората. Как да се ориентирате:

Черни очи

Хората с черни очи са лидери. Те винаги се грижат за безопасността си, затова може да се нарекат внимателни. Въобще тъмният цвят на очите се дължи на голямото количество меланин, съдържащо се в ириса.

Сини очи

Изследванията доказаха, че хората със сини очи са срамежливи и добре развити интелектуално. Те са и психически устойчиви.

Сиви очи

Този цвят е разновидност на синия и се е получил заради по-малкото съдържание на меланин, при това не само в очите, но и в кожата. Тъмносивите очи говорят за повишена емоционалност и психическа неустойчивост. Светлосивите подсказват уравновесеност и склонност към сантименталност.

Кафяви очи

Доказано е, че хората с кафяви очи спят средно два часа по-малко от другите и за тях това е съвсем нормално. Те по-често проявяват съчувствие и се отнасят с уважение към околните. Тези хора имат способността да виждат пророчески сънища, но това се случва не с всички и не винаги.

Зелени очи

Според учените тези очи са истински фаворит сред другите. Хората с този цвят на очите са по-чувствителни и приятни за общуване. Те са търпеливи, притежават голяма вътрешна сила, спокойствие и въздържаност. Обикновено това са творчески личности, контактите с които са изключително интересни.

Пъстри очи

Тези хора имат богат вътрешен свят, а характерът им е комбинация от другите цветове в зависимост кой преобладава.

Разбира се, учените не твърдят, че твърденията им са категорични и валидни за всички. Безспорно темпераментът и характерът на хората зависят от много други фактори, но цветът на очите може да ни ориентира донякъде.

Сподели във Facebook