Култура

30 Август 2016

3117

Животът днес

На 2 септември, точно в 20 ч. Летния театър на Бургас ще се превърне във Венеция за една нощ, с премиерата на прочутата оперета от Йохан Щраус-син

Спектакълът е кулминация в програмата на тазгодишните Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. Ще бъде връчена и специалната награда на името на Емил Чакъров за 2016-та. Събитието по традиция събира политическия и обществен елит в Летния театър на града и е обект на интерес от страна на многобройна публика.

На 2 септември, точно в 20 ч. Летния театър на Бургас ще се превърне във Венеция за една нощ, с премиерата на прочутата оперета от Йохан Щраус-син

В главните роли на Херцог Урбино и Анина гостуват звездите на българската оперета – Марио Николов и Валентина Корчакова. Бургаската публика познава блестящите им превъплъщения в „Графиня Марица“, „Цигански барон“, „Царицата на чардаша“, с които екипът на Бургаска опера обира овациите не само в морския град, но и в редица свои гостувания из страната.

Харизматичният тенор Марио Николов и очарователното сопрано Валентина Корчакова са чести гости, както на оперните сцени у нас, така и на редица престижни сцени и оперетни фестивали в чужбина. Гастролирали са в много държави по света, където изкуството им е оценено с неспирни аплодисменти и редица отличия. В последните години почитателите на оперетното изкуство и в Букурещ, Констанца, Киев се радват на честите гостувания на българските звезди в различни продукции и музикални фестивали. Името на Марио Николов е популярно и като постановчик на няколко успешни заглавия и оперетни гала спектакли в северната ни съседка. През 2015-та Националните оперни театри и Румънското министерство на културата присъждат престижната си награда за оперетен спектакъл на годината именно за постановката му на „Една нощ във Венеция“. Отличието се връчва за първи път на българин, изключително признание за работата на режисьора Марио Николов.

На 2 септември от 20.00 ч. първа бургаската публика у нас ще се наслади на новата постановъчната версия на популярната оперета от Йохан Щраус-син „Една нощ във Венеция“. Заедно с гостуващите изпълнители премиерният спектакъл ще очарова публиката с музикалното майсторство на диригента Иван Кожухаров и участието на солисти, балет, хор и  оркестър на Държавна опера Бургас. Сценограф – Иван Токаджиев, Хореограф – Галина Калчева, Костюми – Анна Токаджиева, Диригент на хора – Невена Михайлова.

Сподели във Facebook