Здраве

7 Октомври 2013

1412

Животът днес

„Актавис” придоби „Уорнър Чилкот”

„Актавис” приключи придобиването на ирландската компания „Уорнър Чилкот”. Обединението създава водеща световна специализирана фармацевтична компания с очаквана комбинирана годишна печалба за 2013 г. 11 млрд. щатски долара, съответно третата по големина специализирана фармацевтична компания в САЩ,  утвърдена в основните терапевтични области: женско здраве, урология, гастроентерология и дерматология.

„Актавис” и „Уорнър Чилкот” се сливат в ново дружество, учредено в Ирландия – „Actavis plc”. Акциите на „Актавис” ще се търгуват на нюйоркската фондова борса с борсов символ ACT. „Създаваме фармацевтичен лидер под шапката на подразделението „Специализирани оригинални продукти на „Актавис“.

Този засилен бизнес сегмент е в уникална позиция, която му позволява да посрещне нуждите от здравни грижи на пациенти по целия свят – особено в областта на опазването на женското здраве”, коментира Пол Бизаро, президент и главен изпълнителен директор на „Актавис”. Придобиването постига повече от два пъти по-голямо портфолио на специализирани оригинални продукти на „Актавис”, осигурява водеща в отрасъла система за създаване на нови продукти, от които над 25 са на различни етапи на разработка, уточнява още г-н Бизаро.

Обединената компания има търговски представителства в повече от 60 страни на всички континенти, фокусирана е върху разработването, производството и продажбата на генерични, оригинални и биоподобни продукти. „Актавис” има основна централа в Дъблин, Ирландия, и административно седалище в Парсипани, Ню Джърси, САЩ.

Представителството на „Актавис” в България е най-голямата фармацевтична компания у нас по продажби в опаковки и производствен капацитет.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 71