EО Дент откри специализирана клиника за деца с увреждания

Специализирана детска дентална клиника със сензорна зала за лечение без болка на деца и възрастни с увреждания, за рехабилитация и релаксация, за психологична подготовка и овладяване на страха – това е най-новият реализиран проект на д-р Венета Павлова и д-р Валентин Павлов, създатели на дентални клиники ЕО Дент - едни от най-модерните  в България.

„Щастливи сме, че можем да предложим този иновативен подход в лечението. Всяко кътче в тази клиника е направено с много любов, сериозно и добре обмислено - от мястото за посрещане на пациента до стаята за извеждане от упойка. Искахме да сме максимално полезни, искахме да можем да предложим едно наистина вълшебно и магнетично място, което да лекува, но и да дарява спокойствие и сигурност и където страхът и болката изчезват. И успяхме да го направим – благодарение и със силата на доверието на нашите пациенти, благодарение и със силата на професионалната подкрепа на много колеги и партньори”, каза д-р Павлова на откриването - на 18 юни, Световния ден на достойнството на хората с аутизъм.

„Срещите, контактите и приятелствата с много деца със специфични потребности и с техните родители, с директорите на различни домове и помощни училища, разговорите с много хора с трайни проблеми станаха причината да осъзнаем истински огромната празнота в грижата за денталното здраве на тези групи пациенти. Да можем да помагаме и на тях се превърна в кауза за всички нас в ЕО Дент, в кауза, която ни вдъхнови и ни даде нова енергия да създадем тази клиника”, разказват още от екипа на д-р Павлови. 

В уникалната клиника с вълшебната сензорна зала и много интерактивност психиатър специалист и психотерапевт ще следят за психическия и физическия комфорт на децата, потърсили лечение и помощ тук, а куклата Страхояд е винаги в готовност да се намеси и тя и... да „изяде“ всеки страх. 

Двамата стоматолози, създали ЕО Дент, започват  да работят с деца със специфични проблеми още през 2002 г. - с възпитаниците на Дома за деца в радомирското село Дрен. 

От 2013-а клиниките им са носител на приза за корпоративна и социална отговорност – в  категорията „Партньорски проекти на малки и средни предприятия” на конкурс, организиран от Европейската комисия. 

Сред неизброимите техни пациенти – приятели от цяла България, има и десетки сценични звезди и известни публични личности, които бяха и на откриването на  специалната клиника. За да благодарят отново и да дадат рамо на новата благородна кауза.

Най-вероятно поради служебна ангажираност липсваше само световно най-известният засега пациент на ЕО Дент - Силвестър Сталоун, който по време на снимки у нас претърпя инцидент и именно българските дентални специалисти Павлови успяха (с направо филмово майсторство и бързина) да върнат на екрана (с „Неуловимите 2”) неговата блестяща холивудска усмивка.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 105