Здраве

1 Август 2016

1207

Животът днес

Шест нощни концерта под открито небе в разгара на лятото осигуряват добро настроение на старозагорци. Мащабното събитие, което се провежда в центъра на града и по-точно в парк „5 октомври“, носи името „Музика под звездите“. Всички концерти започват точно в 21 часа и представят музика от различни стилове: рок, поп, джаз, фънк, соул, етно, както и съвременна българска авторска музика. Проектът е с участието на предимно млади български музиканти и разбираемо е насочен към младата аудитория на Стара Загора.

„Музика под звездите“ започна на 22 юли с проекта From above. Квартетът (вокал, пиано, бас, барабани) представи музиката на шведската вокалистка Виктория Толстой. В ролята на Виктория зрителите видяха и чуха Рая Йорданова. Освен песни на скандинавската изпълнителка в програмата звучаха и авторски композиции на групата.

На 30 юли (събота) е авторският проект на старозагорския пианист Павел Цонев. Заедно с триото си той ще представи свои инструментални пиеси и парчета. Павел определя стила на дебютния си албум като съвременен джаз с европейско звучене.

„Музика под звездите“ продължава и през август. В продължение на три поредни дни - 5, 6 и 7, ще се случат три различни събития. На 5 август (петък) е концертът на Николай Карагеоргиев (китара) и Александър Леков (бас). Дуото изпълнява авторска импровизационна музика.

Събота, 6 август, е отредена за пианиста Милен Киров и неговия проект „Between east and west“. Повече от 10 години Милен живее в Лос Анджелис, САЩ, където преподава и свири с различни групи. В настоящия си проект пловдивчанинът събира българския фолклор и джаза, като резултатът е повече от добър.

Последният концерт е на 7 август (неделя), когато предстои жителите и гостите на града да чуят английската соул звезда Joss Stone. В концерта взимат участие шестима музиканти, а зад микрофона е младата изпълнителка Пола Кутманова.

Проектът „Музика под звездите“ се осъществява по идея на сдружение „Повече“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Сподели във Facebook