Здраве

19 Септември 2018

Животът днес

Експерти проучиха традиционните блюда в различните страни по света и съставиха рейтинг на най-вредните от тях.

На първо място се оказа Чехия. Местната кухня според специалистите е изключително калорична – кнедли, мариновани кренвирши и наденици, мазни запечени месни рула, множество вариации на тестени продукти и сладки десерти. Всичко това се консумира с много бира. При дефицита в менюто им на плодове и зеленчуци не е чудно, че в страната има голям брой хора със затлъстяване.

На второ място се класират САЩ. Тяхната кухня е смес от най-безполезните продукти. Относително младата нация доста бързо се адаптира към чуждите кулинарни традиции и взе не най-доброто от тях – немската (бифтеци и кренвирши), италианската (паста и пица), китайската (пържен ориз и подправки).

Следва Германия. Две трети от употребяваното тук месо е свинско, от което се правят огромен брой кренвирши и наденици. Както и при чехите немците предпочитат всичките тези колбаси да ги напоят обилно с бира.

Белгия зае четвърто място в рейтинга. Тукашната кухня прилича на немската, но освен калоричните месни блюда, белгийците консумират много вафли, шоколади и пържени картофки.

В класацията на предна линия се оказа и Унгария, където предпочитат калоричните сосове и острите подправки. Това е и най-страдащата от затлъстяване нация в Европа.  

Заради огромните количества захар и бял хляб, които консумират, аржентинците заеха също почетно място в рейтинга. Десертите са причина в него да попаднат още арабските страни, Беларус и Монголия.

Сподели във Facebook