Всеки човек си има сутрешна рутина. Едни от нас се будят по-лесно, други по-трудно, но ако включите тези процедури, без значение от кой тип сте, сутрините ви ще бъдат и в двата случая по-леки, по-приятни и по-здравословни.

Масаж на ушите

Масажът на ушите помага за по-лесното и по-бързо събуждане. Може да го прилагате, докато сте все още в леглото. Стимулацията на меките части на ушите води до по-бързото възстановяване на енергията и силата на тялото.

Топла вода с мед и лимон

Преди да изтичаме до каната кафе, е добре да изпием една топла чаша вода с мед и лимон. Благодарение на този дребен навик ще имаме по-добра отделителна система, здрави бъбреци и ще изчистим вътрешностите от токсини. По този начин ще направим имунитета си по-устойчив и силен.

Чистене на езика

Всички знаем, че трябва да мием зъбите си поне два пъти на ден. Но не трябва да спираме дотук. Почистването на езика е много важно, тъй като той е голям носител на бактерии. Така ще намалим възможността за поява на кариеси, лош дъх и ще бъдем по-здрави.

Всеки ден по една лъжица мед

Медът ще ви зареди с енергия, подобрява паметта, продуктивността, лекува алергични симптоми и подобрява имунитета. И всичко това може да постигнете само с 1 лъжица мед дневно. Това не е просто полезен навик, но и вкусен!

 

Сподели във Facebook