Здраве

27 Януари 2014

2433

Животът днес

Тайната да останем вечно млади, красиви и подвижни

Направете най-доброто за вашите кости, стави, кожа, коса, нокти

 

Около една четвърт от протеините в човешкото тяло е колаген. Колагенът е ключова белтъчина за тялото и основен градивен компонент за всички видове съединителна тъкан, за кожата, сухожилията, мускулите, ставните хрущяли.

Костите и зъбите също са изградени от колаген, като към него са добавени минерални кристали. Той придава структура на нашите тела, предпазва и поддържа меките тъкани и ги свързва със скелета. 

Че колагенът е белтъкът на младостта можем да се убедим с един поглед в огледалото. Бръчките са най-очевидният признак на стареене - последица от разреждането на колагеновите влакна в кожната тъкан. Действителната ни възраст не е ЕГН-то, нито броят побелели коси, нито изразът на очите. Това колко действително сме млади или стари, зависи от кондицията на белтъчините, свързващи всички клетки на организма. И точно колагенът, в който дословно е потопен целият организъм, е отговорен за това как изглеждаме и как се чувстваме. 

След 25-годишната възраст естествените му количества в организма обичайно започват да намаляват. Когато равнището на органичния колаген е по-ниско, човек има нужда от повече време за почивка след изнурителния ден, по-дълго продължава всяко възстановяване след болест, изменя се химията на мозъка и всичко това удря по самочувствието.

Процесът като по учебник се наблюдава при жените в менопауза, чийто колаген намалява с 30% за по-малко от година. Въпреки, че колагенът е толкова важен за организма, няма храна, чрез която да си го набавим в адекватни количества. Затова се препоръчва допълнителен прием, който има позитивен ефект за общото ни здраве, подобрява се еластичността на кръвоносните съдове, външният вид като цяло става по-младежки, ставаме по-жизнени, свежи и енергични. 

Отлично средство за освежаване, за подмладяване не само на кожата, за намаляване на бръчките, за връщане на еластичността на съединителната тъкан е Collagen Pro-Active, предлаган за още по-специално настроение с вкусове на лимон или на ягода. Тази ценна хранителна добавка е важна и за всички, които отделят време за ежедневни физически упражнения или се занимават с активен спорт. Одобрена е от Американската администрация за храни и лекарства и от  Министерството на здравеопазването на Великобритания 

Течният Collagen Pro-Active за пиене е отличен и за жени, и за мъже и особено за хора:

•с артритни проблеми - ревматоиден артрит, подагра, спондилит, тендонит, остеопороза

•с косопад, увредени и тънки коси, чупещи се нокти

•с наднормено тегло или със занижена физическа активност, с целулит, запек

•пушачи

•жени по време на климактериум

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 85