Втората по гледаемост телевизия в Бразилия с аудитория от над 70 милиона зрители – „Record Minas“, засне и излъчи филм за Пловдив. Това е част от мащабен съвместен проект между общината, Министерството на туризма и Министерството на външните работи на България, ориентиран към бразилския туристически пазар. Представители на пловдивското ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ координираха логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, като експертите на двете институции предварително разработиха маршрута.

Репортажът за град Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България.

Пловдив е описан като „невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, по-стар от Колизеума в Рим. Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър екипът засне пешеходната улица (която пловдивчани наричат „Главната“) с новата водна каскада на стълбите на „Каменица“.

Сподели във Facebook