През тази година са предвидени реконструкции в Борисовата градина, Западен парк, парка в град Бухово и в междублокови пространства в кв. „Овча купел“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на инвестиционната програма за ремонт на паркове на Столична община.

От началото на юли т. г. започва реновиране на емблематичната площадка „Слончето“ в Борисовата градина и алеите от нея до централния вход. Проектът включва обособяване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, над 16 хил. кв. м нови настилки, парково обзавеждане. Добрата новина е, че ще бъдат запазени емблематичните слонче и костенурка на площадката. Предвидените по проекта средства са 1,7 млн. лв.

До края на годината започва първата фаза от възстановяването на Западен парк, като ще бъдат изградени осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв. Вече има избран изпълнител за първия етап от парка в Бухово, който е разположен върху 55 декара. „Започваме с реконструкцията на 18 декара – алеи, осветление и видеонаблюдение”, уточни Фандъкова. Тя допълни, че в плановете на общината влиза обновяването на две големи междублокови пространства в кв. „Овча купел“. Предвидено е да бъдат изградени детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване.

Сподели във Facebook