Илиян Радулов от ТК „Тракия“, Пловдив, спечели три титли от Държавното лично първенство по тенис на открито до 18-годишна възраст.

Младата пловдивска надежда грабна победата на сингъл при юношите и спечели купите на смесени двойки (в партньорство със своята сестра Йоанна Радулова), както и на двойки при юношите, където бе тандем с Виктор Марков от ТК „Диана“, София.

Надпреварата предложи отлична организация и високо спортно-техническо равнище. Въпреки капризното време близо 170 от младите ни тенис надежди (89 момчета и 70 момичета) демонстрираха огромно желание и хъс за победа. В продължение на една седмица кортове на ТК „Левски“ бяха арена на изключително оспорвани двубои, където битката се водеше буквално за всяка точка.

На финала на индивидуалната надпревара при юношите Радулов срещна Виктор. В решителната битка пловдивчанинът беше безапелационен и взе мача с 2:0 сета – 6:1 и 6:1 гейма.

На сингъла при девойките шампион стана Дария Великова от ТК „Изида“, Добрич. В спора за титлата тя надделя с 6-2 и 6-4 над Каталина Петрова от ТК „15:40“, София. 

Освен на мачове от индивидуалните надпревари, зрителите се насладиха и на битки при двойките, където шампиони станаха:  

·         Смесени двойкиИлиян Радулов и Йоанна Радулова (ТК „Тракия“,Пловдив)

·         Двойки при юношите  - Илиян Радулов (ТК „Тракия“,Пловдив) и Виктор Марков (ТК „Диана“, София;

·         Двойки при девойките - Каталина Петрова и Емилия Любенова ТК „15:40“, гр. София.

По традиция призьорите от Държавното лично първенство по тенис на открито до 18-годишна възраст бяха наградени от д-р Петър Велев, управител на фирма „Екофарм“ и основен спонсор на надпреварата.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook