Във Вашингтон директорката на частно училище Диана Смит обеща на своите ученици по 100 долара, ако всеки вторник се откажат да използват смартфони, таблети, телевизори, компютри и друга електроника. Преподавателката е разтревожена, че учениците прекарват по цели дни пред телевизора, гледайки в екраните на смартфоните или не се откъснат от компютърните игри.

„Не ми харесва, когато учители подкупват своите ученици с лакомства, но аз нарушавам правилата си. Мисля, че е необходимо да им се окаже помощ“, заяви Смит. В нейното училище е забранено да се ползват смартфони по време на занятия.

Родителите одобряват инициативата на директора, а учениците също не искат да се откажат от парите. Тийнейджърите ще трябва да прекарат 11 дена, по един на седмица, без телефони, компютри, таблети, видеоигри и телевизия. Ако ученикът излиза навън, ще трябва предварително да обсъди въпроса как ще се свързва с родителите си, защото сделката не допуска изключения.

В края на лятото родителите са ангажират да изпратят на директорката писмо, в което да потвърдят, че техните наследници не са използвали никакви електронни устройства в уговорените дни.

 

Сподели във Facebook