Качественият сън помага на хората през целия ден да бъдат жизнени и енергични. Но какво да правите, ако по една или друга причина не ви се става от леглото. Експерти препоръчват 5 начина, които бързо ще прогонят съня в ранните утринни часове и ще ви направят бодри и работоспособни.

Течности

Чувството на умора сутрин може да възникне поради обезводняване. За да се събуди организмът ви, след ставане от леглото изпийте 1-2 чаши вода или пресен сок. Така можете да възстановите водния баланс и да повишите концентрацията си.

Режим

Съветът на специалистите е всеки ден да се събуждате по едно и също време. Добре е в стаята да влиза естествена светлина. Оправете леглото си. Това ще ви помогне по-бързо да се ориентирате към дневните ангажименти. Вземете прохладен душ, който ще повиши адреналина ви и ще прогони съня.

Физически упражнения

Това е още един начин да се ободрите. Може да посетите фитнеса или басейна, но и тренировките вкъщи са много ефективни. Ако усетите, че нямате сили за това, просто се разходете на чист въздух.

Белтъчини

Закуската, богата на белтъчини, е основното „гориво“ за деня. Ако искате да бъдете бодри, консумирайте и повече пресни плодове и зеленчуци.

Мента

Чаят от мента отнема умората, повишава концентрацията и подобрява паметта. Затова вместо кафе, което ще ви осигури кратковременен заряд от енергия, по-добре изпийте чаша чай от мента.

Сподели във Facebook