Да приемаш таблетки всеки път, когато усетиш болка, не е най-доброто решение заради страничните ефекти. Според специалистите съществуват натурални продукти, които също могат да помогнат.

Джинджифил

Корените на джинджифила са един от най-добрите варианти, защото е доказано, че сокът от тях понижава мускулната болка до 20%. Освен обезболяващо има и противовъзпалително действие. Ефектът се дължи на съдържащото се в джинджифила вещество гингерол, което облекчава болките, предизвикани дори от артрит.

Куркума

Тя съдържа куркумин, който притежава противовъзпалителни свойства и понижава мускулната болка. Помага също и при артрит. Мляко с мед и куркума е отлично средство за облекчаване на ставните болки, а и може да се употребява ежедневно.

Тъмнозелени зеленчуци

Те са богати на антиоксиданти, които се справят с болката, предизвикана от артрит или остеопороза. Тъмнозелените зеленчуци правят средата в организма по-алкална, благодарение на което се справят с болката, преди да се е появила.

Орехи

Орехите имат противовъзпалителни свойства, които се дължат на съдържащите се в тях омега 3 мастни киселини. Те намаляват мускулната болка.

Акай бери

Тези не особено популярни у нас плодове, смятани за суперхрана, съчетават в себе си силата на антиоксидантите и на мастните киселини омега 3, затова помагат при всякаква болка в организма най-вече в мускулите и ставите.

Ленено семе

Това е още един натурален продукт, много богат на незаменимите омега 3. Лененото семе отнема болката при артрит и остеопороза и намалява възпалението в ставите.

Сподели във Facebook