Обикновено в началото на годината хората вземат важни решения за следващите 12 месеца. Затова медиците предлагат между тях да включим и по-добра грижа за здравето си.

Спазвайте тези правила и ще възстановите силите си, ще се заредите с енергия, а болестите неминуемо ще отстъпят:

  1. Не пропускайте медицинските прегледи. Този навик ще ви позволи навреме да установите здравословен проблем и да вземете мерки. Не забравяйте да проверявате още състоянието на зъбите и очите си.
  2. Контролирайте нивото на витамин D в организма си. Той е изключително важен за доброто ви здравословно състояние, затова се опитвайте по-често да се разхождате на слънце. През зимния период това е трудно, затова се консултирайте с нашия лекар как да компенсирате дефицита на витамин D.
  3. Целувайте се. За някои този съвет е безсмислен, но специалистите твърдят, че когато се целуваме, организмът ни се зарежда с допамин, окситоцин и серотонин, които повдигат настроението, самочувствието и ни правят щастливи.
  4. Научете се да казвате „не“. Всеки трябва да преценява силите и възможностите си, а здравето да бъде на първо място. Затова не се притеснявайте да казвате „не“, дори да ви е трудно да отказвате. Иначе рискувате да се претоварите и да скъсите пътя към болестите.
  5. Отървете се от излишните вещи. Това не само ще намали броя на предметите, които събират прах, а и ще разтовари психиката ви.
  6. Слушайте музика. Много изследвания са доказали, че музиката оказва благотворно въздействие върху мозъка. Тя помага и да се преодолее стресът, за който отдавна е известно, че съсипва здравето.
  7. Пийте достатъчно вода. Ако поддържате водния баланс на организма си, той ще работи по-ефективно и без проблеми, а кожата ви ще изглежда безупречно.
  8. Не прекалявайте с алкохола. Този съвет го знаят всички, но малко се съобразяват с него. Затова специалистите напомнят отново за мярката: 60 мл за мъжете и 30 мл за жените на ден.
Сподели във Facebook