Според изследване на италиански учени над 99% от жертвите на коронавируса в страната са хора, страдащи от други заболявания.

След като броят на починалите от COVID-19 в страната надскочи 2500 души специалистите анализираха данните, за да установят закономерности, които биха помогнали в борбата с разпространението на заболяването. Резултатите можеха да обяснят защо смъртността в Италия, която е 8%, е по-висока в сравнение с другите държави, съобщава Bloomberg.
Изследователите установили, че само три жертви на коронавируса (0,8% от общия им брой) не са страдали от хронични заболявания, а почти половината са имали поне по три диагнози.

Над 75% от жертвите на коронавируса са имали повишено кръвно налягане, около 35% са били с диабет, а една трета – със сърдечносъдови заболявания.

Средната възраст на починалите от COVID-19 в Италия е 79,5 години. До 17 март 2020 г. само 17 от жертвите на коронавируса са били под 50-годишна възраст. Всички починали под 40 г. са били мъже, страдащи от сериозни заболявания.

Сподели във Facebook