Учените направиха пореден опит да помогнат на хората, страдащи от главоболие. Става дума не за лекарствена терапия, а за определени продукти, чиято употреба може да понижи интензивността на болката и дори да я премахне.

На първо място са бананите, чийто положителен ефект се дължа на съдържащия се в тях магнезий. Оказва се, че една от причините за мигрената е недостатъчното количество на този елемент в организма на хората.

Полезен при главоболие е и зеленият чай, който е силен антиоксидант. Ментата пък подобрява кръвообращението и оказва позитивно въздействие върху функционирането на нервната система, което при мигрена е особено важно. Специалистите препоръчват чаят от мента да се пие без захар.

Портокалите съдържат много витамин С, помагащ не само на имунитета, но и на кръвоносните съдове и кръвообращението, което е актуално при мигрена.

При главоболие, свързано с умствено напрежение и преумора, специалистите съветват да се снабдим със сушени или пресни кайсии. Те са богати на витамин В, който влияе положително върху кръвообращението и работата на мозъчните клетки.

Сподели във Facebook