Здраве

13 Март 2018

credoweb bg

Младите хора обичат да експериментират,  да пробват нови неща, да пренебрегват рисковете. В последните години има доста спорове относно действията на марихуаната,  често се споменава като безвредно средство за създаване на върховни емоции и преживявания. Д-р Дора Пачова, лекар хомеопат и председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, обаче споделя в интервюто си за CredoWeb, че  при някои по-чувствителни личности е достатъчно само един-два опита, за да се отключи психоза. Базирайки се на професионалния си опит, д-р Пачова е категорична, че марихуаната често е в дъното на страховите неврози.

Момиче в 10 клас например отключва много силна страхова невроза след събиране на група от класа. Пробвало със съученици амфетамини и марихуана. “Естествено, децата имат нагласата, че ще им се случи нещо хубаво, но понякога става точно обратното. След първоначалния шок те се притесняват да кажат на родителите какво им се е случило. Страхуват се и да откажат на приятелите, защото рискуват да бъдат изхвърлени от групата. На тази възраст това е изключително болезнено”, описва случая д-р Пачова.

Момичето спира да контактува със съучениците си. Отказва да ходи на училище. Семейството дълго време се е чуди какво се случва докато накрая решава да потърси специализирана помощ.  Истината излиза наяве едва при разговор на д-р Пачова насаме с момичето.

На какво се дължи различната реакция към опитатите и как те се отразяват на волята и самоконтрола, четете ТУК>>> 

Д-р Дора Пачова за действието на марихуаната върху психиката и страховата невроаз, CredoWeb
Целия материал за действието на марихуаната и други видове опияти, прочетете в материала на Илияна Ангелова, като кликнете върху изображението

 

Сподели във Facebook