Здраве

19 Февруари 2023

credoweb bg

Когато термометърът скочи над здравословните 37 градуса, организмът дава сигнал, че трябва да се погрижим за него. С всеки допълнителен градус биохимичните реакции в него се ускоряват, като поставят микробите в лоши условия за оцеляване. За съжаление този процес изтощава и самия организъм, поради което след определен момент приемът на антипиретици става необходим.​

Лекарствата със съдържание на ибупрофен не само облекчават болката и свалят температурата, но и спомагат за излекуването на възпаленията. ​

Какво представлява Долорен и за какво се използва?

Долорен (ибупрофен) принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), които действат, като намаляват болката, възпалението и повишената температура.

Долорен облекчава:

Как се приема Долорен?

Препоръчителната доза за възрастни и деца над 12 години - 200-400 mg като еднократна дневна доза, 3-4 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа, като не трябва да се превишава максималната дневна доза от 1200 mg.

Препоръчителните дози и продължителността на лечение от 3 дни не трябва да се превишават!

Нежеланите лекарствени реакции могат да се сведат до минимум, ако се използва най-ниската ефективна доза в продължение на възможно най-кратък срок, необходим за овладяване на симптомите.

Ако след 3 дни състоянието не се подобри или се влошава, е необходимо да се потърси лекарска помощ.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook