Здраве

13 Февруари 2013

1866

Животът днес

Днес по пощата, утре през CredoWeb

Добрите хора сред нас

В един от декемврийските празнични дни се връщах с приятелка от хипермаркет в кв. „Младост”. Като излязохме на алеята за коли, на приятелката ми й стана лошо и седна в снега. Приближи се мъж, после разбрах, че се казва Николай Веков, и настоя веднага да се обади на Спешна помощ. След 15-ина минути пристигна линейката. Екипът, воден от д-р Д. Тодоров, пренесе приятелката ми в колата, където й беше направен щателен преглед. Установи се високо кръвно налягане. Успокоени от внимателното и професионално отношение, се прибрахме.
Благодарим на всички, които ни помогнаха. Чудесно е, че в този напрегнат и нерядко безразличен свят има хора, макар и непознати, които в труден момент ти подават ръка.
Мариана Ангелова, София

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречнокаменна болест

Сдружението на пациентите с бъбречнокаменна болест съвместно с Александровска болница организира безплатни прегледи на пациенти с бъбречнокаменна болест, на които ще се определи метаболитната причина за болестта.
Прегледите ще се извършват до 30 април между 12.00 и 13.30 часа в Клиниката по нефрология и трансплантации на Александровска болница (входът е откъм бул. „П. Славейков”, след бариерата вдясно).
Желаещите да се прегледат задължително трябва да се запишат предварително. Това могат да направят всеки работен ден на мобилен телефон 0885-729-557 от 14 до 17 часа.
Профилактичните прегледи включват:
* Първи преглед с ехограф;
* Изследвания;
* Втори преглед за извършване на метаболитен тест.
Целият пакет е абсолютно безплатен за всички пациенти!
Прегледите ще се извършват с любезното съдействие на проф. Е. Паскалев, д-р Б. Златков, д-р М. Ортова и д-р Д. Генов.
Профилактиката ще се осъществи с финансовата подкрепа на Райфайзенбанк.



 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 40