През студения сезон, когато хората са заплашени от дефицит на витамини и други полезни вещества поради липсата на достатъчно плодове и зеленчуци, специалистите съветват да се ориентираме към фурмите.

Защо?

  1. Те са богати на въглехидрати, мед, желязо, магнезий, манган, калий, калций, фосфор, натрий, алуминий и много други елементи. Фурмите съдържат 23 вида разнообразни аминокиселини, което ги прави уникални.
  2. Съдържат редица витамини, които помагат да се усвоят въглехидратите, регулират нивото на глюкоза в кръвта, както и на мастните киселини.
  3. Фурмите са нискокалорични, затова диетолозите съветват да се употребяват вместо бонбони, особено от хората, които държат теглото си под контрол.
  4. Фурмите се борят с онкологичните заболявания, помагат и при лечението на туберкулоза.
  5. Полезни са и за мозъка, като повишават производителността му с 25%. Фурмите са били известни с лечебните си свойства още през древността. Те дават на организма сила и енергия, увеличават продължителността на живота. Оказват положително въздействие върху бъбреците и черния дроб. Препоръчват се при хипертония и кашлица.
  6. Тъй като фурмите съдържат много калий, те са изключително полезни за хората, които страдат от сърдечносъдови заболявания. Укрепват и кръвоносните съдове.
  7. Фурмите са хранителни, затова отлично се справят с чувството на глад и насищат организма с полезни вещества. Ако хората употребяват 10 фурми на ден, те си осигуряват необходимата доза от мед, сяра и магнезий. Те са богати още на фруктоза и глюкоза, които са напълно безопасни за човешкия организъм. Затова специалистите ги сравняват с меда.
Сподели във Facebook