Здраве

17 Септември 2012

4218

Животът днес

HELBO терапията – най-новото лечение на пародонталните заболявания (пародонтози)

„Бъдещето на денталната медицина е в новите технологии. Иновациите в сектора навлизат толкова скоростно, че примерно имплантологията до няколко години ще стане ежедневие - като пломбите", твърдят специалистите от Дентална клиника ЕО Дент. Те са категорични, че е близо времето, когато хората ще могат да забравят за протезите. И това не е мит.

Така както лечението на особено масовите пародонтални заболявания вече не е мит, за което революционна роля има едно от последните постижения на денталната медицина - HELBO терапията. В България тази терапия вече се прилага именно в ЕО Дент и гарантира на много хора бързо и безболезнено връщане на качеството на живота, дава нови сигурни възможности за лечение на широко разпространените пародонтални заболявания (пародонтозати), както и нова надеждност на имплантирането, присаждането на зъби.

Модерното лечение на тези заболявания е силно оръжие в борбата с патогенните бактерии и има много важно значение в имплантологията, разказва стоматологът д-р Валентин Павлов, чийто екип от висококвалифицирани специалисти успява да върне все повече усмивки и да ги направи вечни. С HELBO терапията, описва още д-р Павлов, може много бързо да бъде премахната всяка инфекция в устната кухина, както и тя да се предпази от възпаление по време на оздравителен период след имплантиране на зъби.

Използваните при HELBO лечението специални разтвори, активирани с лазерна светлина, осигуряват почти стерилно поле и предвидими резултати от операцията, самата лазерна светлина  действа аналгезиращо (обезболяващо), а фоточувствителният разтвор въздейства целево само върху инфектираните участъци - плака, пародонтални джобове, вътрекоренови канали, имплантна ложа.  

Установената резултатност при тази процедура е 99% деактивиране на патогенните бактерии, които са и основните причинители на  пародонталните заболявания.      

Според специализираната статистика почти 90% от  населението има проблеми с кървящи венци и серия други проблеми: възпаления на тъканите на пародонта, болезненост на венците, отоци в устата, оголване и клатене на зъбите, лош дъх, разрушаване на костната тъкан и прочее. Все признаци за сериозни болестни процеси, които в годините назад дълго се приемаха за трудно овладяеми или направо за неовладяеми. Това обаче вече съвсем не е така. 

Справянето с тях, особено след като я има апаратурата за  HELBO терапията, вече е напълно възможно, обръщат внимание от ЕО Дент и гарантират надеждни, трайни резултати. И съветват: в никакъв случай да не пренебрегваме на пръв поглед и най-невинните заболявания на устната кухина. Защото микроорганизмите, причиняващи проблемите там, присъстват в целия организъм и му влияят пагубно, повишават риска както от инфаркт, така и от инсулт, диабет и от много други тежки заболявания.

Екипът на ЕО Дент е истински горд, че в България вече пациентите могат да се възползват от това лечение и да се радват на добрите резултати, доказани и в световен мащаб, подчертава д-р Венета Павлова. Нашите специалисти, уточнява тя, завършиха курсове в Германия, като предстоят и още такива квалификации, за да може по-голям брой колеги да работят с най-съвременната апаратура за HELBO  терапия.

Специалистите на ЕО Дент отговарят на читатели

Всеки ли може да има импланти?

Разбира се, има случаи, в които не може да бъдат поставени импланти. Примери за това са:

* деца, които все още растат;
* пациенти, пристрастени към лекарства или алкохол;
* възрастни, страдащи от тежки сърдечни заболявания, проблеми със съсирването на кръвта или заболявания на костта.

При диабетиците може да се използват импланти, при условие че нивото на кръвната им захар е стабилизирано и внимателно се проследява по време на лечение. В подобни случаи нашият стоматолог работи в тясно сътрудничество с Вашия лекуващ лекар. Както при естествените зъби, и тук е необходима отлична устна хигиена, за да се гарантира дългият живот на имплантите. Рано или късно лошата хигиена ще доведе до загуба на импланта. Така че стоматологът може да откаже лечение с импланти, ако устната хигиена не е добра.

Тук изброяваме само няколко случая, в които лечението с импланти не е подходящо. Дали такова лечение е възможно конкретно при Вас ще разберете след подробна консултация в нашата клиника. Ще Ви информираме за всички възможни рискове, ако имате някакви общи заболявания, след допълнителни изследвания, които са необходими.

Колко време издържат имплантите?

Имплантите отговарят на научните изисквания за дълготрайни протези. Най-общо казано, от Вас зависи колко време ще запазите Вашите импланти. Когато имате добра орална хигиена, Вие ще се предпазите от възпаление, което би застрашило Вашия имплант.

Много пациенти имат импланти от дълги години без никакви проблеми. Ако сте готови да спазвате важните съвети относно добрата хигиена и редовните контролни прегледи, Вие ще се наслаждавате на здраво закотвените Ви нови зъби много дълго време.

Добрата устна хигиена ще запази здрави не само Вашите естествени зъби, но дълго време ще съхрани функцията и на новите Ви зъби, поставени върху импланти.

 


                                                                                     

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 21