Здраве

8 Октомври 2021

Животът днес

Американски учени доказаха, че хората, които сменят постоянното си местожителство и се установяват в чужди страни, живеят по-дълго в сравнение с връстниците си, които остават в родината, както и с местното население. Според специалистите, ако имигрантите в САЩ направят собствена държава, то продължителността на живота им ще надскочи лидерите по дълголетие Япония и Швейцария.

Според резултатите от новото изследване мъжете, които са се установили в САЩ, живеят средно 81,4 г., а жените – 85,7 г. това е повече съответно със 7 г. и 6,2 г. в сравнение със средната продължителност на живота при коренните американци. Според демографите, ако не са имигрантите, по средна продължителност на живота САЩ ще се изравнят с Тунис и Еквадор. Причината е високата смъртност сред местното население поради предозиране с наркотици и увеличаването на сърдечносъдовите заболявания.

Учените съобщиха, че ниската смъртност сред имигрантите се наблюдава не само сред лицата на преклонна възраст, а и сред тези, които са родени на територията на САЩ. Според специалистите тази особеност се дължи на факта, че хората, които са решили кардинално да променят живота си и да започнат от нулата, обикновено са в по-добро здравословно състояние и са по-издръжливи както във физическо, така и в психическо отношение.

Сподели във Facebook