Здраве

10 Февруари 2014

1417

Животът днес

Хората най-често ядат вредни храни в 16,12 часа


Ново проучване показва, че 16,12 часа е времето през деня, когато е най-вероятно хората да развалят диетите си, посягайки към нездравословни продукти и закуски.

Анкета, направена във Великобритания от „Seasonal Berries”,  установила, че една трета от хората отстъпват пред следобедните пристъпи на глад и признават, че тази практика проваля добрите им намерения и здравословните диети, към които се придържат от началото на годината.

Най-големите изкусители за британците са чипсът, бисквитите, тортите и шоколадът. Анкетираните посочват нездравословните продукти като основна причина за провала на новогодишните решения, които са взели за промяна в менюто си и съобразяване с принципите на балансираното хранене.

Оказва се обаче, че не само времето през деня влияе върху пристъпите на глад сред британците. Над 50 процента от анкетираните посочват околните - партньори, колеги, приятели, като виновни за провала си в спазването на диета.
Една трета обвиняват партньора си, а десет на сто намират вина в колегите си, че ги „принуждават” да хапват нездравословни храни в офиса.

И въпреки че и двата пола са податливи на изкушения, мъжете проявяват по-силна воля - 69 процента от тях успяват да се придържат към диетите си в продължение на месец срещу 63 процента от дамите.

Една четвърт от анкетираните споделят, че причината да посягат към солени и сладки нездравословни изкушения е липсата на приятен вкус на здравословните храни.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 87