Здраве

22 Октомври 2018

Животът днес

Излишните мазнини в областта на талията са един от най-разпространените проблеми на съвременния човек. С възрастта ситуацията се усложнява, което вече е признак за нарушения в метаболитните процеси.

Много хора се опитват да „свалят“ корема, за да изглеждат по-добре, но всъщност нещата са далече по-сериозни, защото увеличената обиколка на талията повишава риска от сърдечносъдови проблеми. Мазнините около корема не са просто наднормено тегло, а опасност от повишен холестерол, хипертония и сърдечни заболявания.

Затова в арсенала на лекарите има различни начини за справяне с проблема, но нито един от тях не може като с магическа пръчка да извя фигурата на хората. Главното е да се помогне на организма да намали запасите от мазнини и да улесни извеждането им от организма.

Наскоро диетолози предложиха рецепта за напитка, която най-добре е да се употребява преди лягане. Тя подобрява метаболитната функция на организма и облекчава борбата с излишните килограми. Напитката съдържа нискокалорични продукти, които лесно се преработват, но гарантират оптимален разход на енергия.

Напитката съдържа краставица, магданоз, лимон, джинджифил, алое. Всички те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и не само помагат да се отслабне, а и предпазват от заболявания, предизвикани от вредното действие на свободните радикали.

Високото съдържание на целулоза и натурални ферменти в този коктейл помага на храносмилателните процеси, оптимизира усвояването на хранителните вещества и стимулира пречистването на организма. Вечерната напитка има и леко слабително действие. Коктейлът се справя и с вечерния апетит, който е едно от най-големите препятствия по пътя към желаната фигура и нормалното тегло. Редовната употребя на напитката (няколко пъти в седмицата) избавя от задържането на течности в организма, намалява чувството на тревожност, помага при нарушения в съня и укрепва имунитета. Подобрява и състоянието на кожата.

Как се прави напитката

Съставки: ½ краставица, ½ чаша нарязан пресен магданоз (22 г), сок от 3 лимона, ½ супена лъжица настърган джинджифил (5 г), ½ чаша гел от алое вера (100 г), 1 чаша вода (250 мл).

Начин на приготвяне

Измийте краставицата, обелете я и я нарежете. Пуснете я в блендера, прибавете нарязания магданоз, джинджифила и лимоновия сок. Добавете алоето и водата. Смесете всичко на висока скорост, за да се получи напитка с еднородна консистенция.

Тъй като продуктите в коктейла бързо се окисляват, трябва да го изпиете веднага. Може да приготвите и половин доза. Не прибавяйте захар или други съставки.

Не забравяйте, че чудодейни средства няма. Ефектът ще се забележи след време. Важно е да водите здравословен начин на живот, а тази напитка само ще помогне на добрите резултати.

Сподели във Facebook