Здраве

28 Февруари 2018

9187

credoweb bg

Аритмията е неправилен сърдечен ритъм, за което може да има различни причини. Бих разделил аритмиите на доброкачествени, които са относително безопасни, и на злокачествени. Вторите са непосредствено опасни за живота и са най-честата причина за внезапна смърт“. Това заяви специалистът по инвазивна кардиология от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Светлозар Сардовски в интервю за CredoWeb. Повечето от опасните  аритмии се зараждат в мускулната част на камерите на сърцето, като нарушават помпената му функция и то спира да се съкращава и да изтласква кръв. Когато това стане, се нарушава нормалното кръвоснабдяване на мозъка и човек изпада в безсъзнание. Реален е рискът от смърт, ако до няколко минути не се възстанови сърдечната дейност. Това са т.нар. камерни аритмии.

За да разберете какви са причините за злокачествените аритмии в различните възрасти и какво е лечението, прочетете интервюто с д-р Сардовски в CredoWeb:

За да прочетете кои са най-честите причини за аритмия и как можем да си помогнем сами - кликнете върху снимката. Интервюто на Бойко Бонев с д-р Светослав Сардовски

 

Сподели във Facebook