Здраве

27 Февруари 2023

credoweb bg

Грипните вируси върлуват целогодишно, но проучванията сочат, че болестта ни атакува най-тежко в края на зимата и началото на пролетта. Дългият зимен сезон често бива съпровождан от някои лишения за човешкия организъм: дефицит на витамини, обездвижване и стрес, които са едни от главните виновници за победата на вирусната инфекция.​

Симптомите се проявяват бързо (в рамките на два часа), а вирусният коктейл бива поднесен с висока температура, която в действителност е реакцията на организма с цел намаляване на вирулентността на микроорганизмите.​

Ибупрофенът е първата стъпка към стопирането на вирусната атака - той понижава температурата, като същевременно действа противовъзпалително.

Какво представлява Долорен и за какво се използва?

Долорен (ибупрофен) принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), които действат, като намаляват болката, възпалението и повишената температура. 

Долорен облекчава:

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook