Здраве

7 Август 2023

credoweb bg

Коктейл на плажа, бира на голф игрището, розе през целия ден, почерпка в добра компания… Поводите за питие през лятото са много. Прекаляването с алкохола обаче има последствия.

Главоболие, световъртеж, слабост, умора, жажда, чувствителност към светлина и шум. Не оставяйте симптомите на махмурлука да вгорчат деня ви! Има изпитани средства - главоболието бързо може да бъде облекчено с ибупрофен.

Eто и няколко полезни съвета за деня след купона!

Останете хидратирани

Алкохолът има диуретичен ефект, а дехидратацията води до силно главоболие. Оттам е и острата жажда на сутринта. За да се предпазите, освен вода, може да приемате и билков чай, фреш с цитруси, доматен сок или айрян с малко сол. В тях има минерали, витамини и електролити.

Избягвайте газирано

Изследванията показват, че газираните напитки увеличават скоростта на абсорбиране на градусите в кръвта. Колкото по-бързо навлиза алкохолът в кръвта, толкова по-тежък е махмурлукът. Ако искате да сте бодри на следващата сутрин, изберете коктейли с цитрусови плодове, чрез които ще си доставите витамин С, антиоксиданти и ще поддържате естествената защита на тялото.

Наспете се добре

Планирайте здравословна закуска на следващата сутрин, за да възстановите нивата на кръвната захар.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook