Експерти от САЩ определиха най-вредните навици сутрин, които заплашват здравето на милиарди души по света. Оказва се, че скачането от леглото веднага след звъна на будилника е направо опасно, защото води до рязко повишаване на нивото на хормона на стреса в кръвта. В резултат се появяват проблеми с кръвното налягане, нарушава се сърдечната функция и хората започват да изпитват безпричинна агресия. Специалистите съветват хората да настроят будилника си няколко минути назад, за да имат време да се разбудят и да станат бавно.

Не бива и веднага след събуждане да посягаме към смартфона или някое друго електронно устройство, защото нервната ни система още не се е стабилизирала след съня и това може да ни създаде проблеми.

Учените не препоръчват и да се мием веднага след ставане с гореща вода, защото това е вредно за кожата ни.

Само по себе си кафето е много полезно, но когато го пием на гладно, това може да доведе до гастрит, а и до по-лоши диагнози.

И най-важното, предупреждават американските специалисти, дистанцирайте се от негативните мисли, когато се събудите. Започнете деня с нещо хубаво като любима музика например.

Сподели във Facebook