Здраве

24 Октомври 2018

Животът днес

За дървото на живота се твърди, че може да донесе пари в семейството. Това е доста съмнително, но безспорно е, че може да се справи с много здравословни проблеми.

Дървото на живота (красула) е пренесено от Южна Африка и има много разновидности.

Какви са лечебните му свойства:

При херпес на устните

Изстискайте сока от няколко листа и мажете херпеса на всеки 30 минути. Сами ще се убедите в ефективността на саксийното растение.

При язва

Дървото на живота помага при язва на стомаха и на дванадесетопръстника. Необходимо е сутрин 1 час преди ядене да се сдъвчат старателно 2 листа от растението. Вкусът е доста специфичен, но с него спокойно може да се свикне.

При пиелонефрит и цистит

Тази рецепта е за неотложна помощ при пристъп на заболяванията. 5 листа от дървото на живота се смилат, заливат се с 200 мл гореща вода, изчаква се 1 час и се прецеждат. Отварата се пие по 1 супена лъжица 15 минути преди хранене 3 пъти на ден.

При ангина

Изстискайте сока от 10 листа и го разредете с 200 мл вода. Правете гаргара 3-5 пъти на ден. Тази рецепта е добра профилактика и срещу други заболявания на гърлото.

Артрит

Изстискайте сока от 10-15 листа и мажете ставите преди лягане. Правете това постоянно, дори когато ставите не ви болят в момента.

Хемороиди

Разрязан лист от дървото на живота поставете върху хемороидите. Помага веднага, но по-добре направете процедурата няколко пъти.

При изгаряния, рани, порязвания

Каша от смачкани листа поставете върху пострадалия участък и закрепете с бинт. Когато превръзката изсъхне, подновете я. За да избегнете появата на мехур, поставете върху изгореното място едно разрязано листо от красула.

Сподели във Facebook