Здраве

31 Декември 2020

Животът днес

Докато едни учени изследват Космоса и създават ваксини срещу коронавируса, други се занимават с не по-маловажен проблем – махмурлука. Факт е, че от него страда огромна част от населението на Планетата, а сме в навечерието на Нова година и за пореден път хората ще се сблъскат с последиците от неразумната употреба на алкохол.

Съвсем наскоро проведено изследване доказа връзката между махмурлука и цвета на напитките. Колкото по-ярък е той, толкова по-силно реагира организмът ви и толкова по-зле ще се чувствате на следващата сутрин. Причината е, че различните примеси, които придават цвят и вкус на алкохола, в повечето случаи са токсични.

Учените даже съставиха рейтинг на напитките, които предизвикват най-силен махмурлук. На първо място се оказа уискито, следват тъмният ром, бърбънът, червеното вино и брендито. Отделно място имат различните коктейли, в които е смесено всичко, за което можете да се сетите.

Не бива да се злоупотребява и с бирата, въпреки че е с ниско алкохолно съдържание и много хора я смятат за безобидна. Употребените количества обаче често са доста големи, а това води до обезводняване на организма. В това число и на мозъка, който изразява недоволството си със силно главоболие.

Сподели във Facebook