Мазнините, натрупани около талията, трудно се премахват, а вредата от тях отдавна е известна. Според специалистите обаче има няколко лесни начина да намалите коремната си обиколка и да влезете във форма.

Пийте повече вода

Ако пиете по една-две чаши вода преди хранене, ще ядете по-малко. Намаляването на калориите в менюто е един от най-ефективните методи за намаляване на общото количество на мазнини в организма, а оттам и около талията.

Лягайте си по-рано

Продължителността на съня между 7 и 8 часа също намалява мазнините. Натрупването им се провокира и от недоспиването, заради отделянето на по-голямо количество кортизол от организма.

Яжте повече кисело мляко

Съдържащият се в него калций стимулира изгарянето на мазнините във всяка възраст. Освен това пробиотичните бактерии в киселото мляко са полезни за стомашно-чревния тракт, предотвратявайки издуването на корема.

Употребявайте здравословни мазнини

Срещу отлагането на мазнини около талията добре действат мононенаситените мазнини, съдържащи се в зехтина или фъстъченото олио. Авокадото е богато на вещество, което намалява усвояването на мазнините.

Намалете простите въглехидрати

Употребата им бързо увеличава нивото на захар и инсулин в кръвта, а това е идеална предпоставка за натрупването на мазнини. Основните източници на въглехидрати трябва да бъдат пълнозърнестите продукти, плодовете и зеленчуците.

Увеличете приема на магнезий

Достатъчното му количество гарантира намалена обиколка на талията и стегнат корем. Магнезият активира ферментите, които регулират усвояването и поглъщането на мазнините, белтъчините и въглехидратите. Този елемент ще откриете в много хранителни продукти като авокадо, тиквени семки и листни зеленчуци.

Сподели във Facebook