Здраве

17 Декември 2013

2814

Животът днес

От форума

Милена Иванова: Интересува ме как мога да се предпазя от парадонтоза.
Д-р Райна Юрукова, обща дентална медицина, Дентален център „Консумдент”:
Перфектната орална хигиена е основната профилактична мярка за запазване здравето на устната кухина като цяло. За целта общопрактикуваното почистване само с четка за зъби и паста не е достатъчно. Нужно е използването на допълнителни средства – конци за зъби и вода за уста. Контролираното четкане под наблюдението на зъболекар и използването на таблетки за визуализиране на зъбната плака могат значително да подобрят домашната орална хигиена. Редовните посещения при стоматолог за провеждане на професионална орална хигиена - почистване на зъбен камък и оцветявания - редуцират риска от развитието на пародонтални заболявания и всички последствия от тях.

Елена Георгиева:  Бременна съм в 12-а седмица и искам да попитам дали е удачно да правя секс в такова състояние. Пропуснах да задам този важен въпрос на гинеколожката при месечния си преглед, а не ми е удобно да й звъня за подобно нещо.
Д-р Димитър Спасов, акушер-гинеколог, ДКЦ „Асцендент”:
Може да се прави секс по време на бременност, ако нямате симптоми като болки ниско в корема и генитално кръвотечение. Винаги обаче трябва да използвате презерватив, защото всяка влагалищна инфекция може да доведе до спонтанно пукване на околоплодния мехур.

Бъдете активни! Не щадете лекарите във форума на адрес: www.credoweb.bg



 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 81