Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Гебрейесус заяви, че пандемията от коронавирус по света още не е достигнала своя пик. Според данните на СЗО в началото на пандемията за 12 седмици са били регистрирани 400 хиляди заразени, а само през изминалите почивни дни техният брой е същият. Това означава, че разпространението на коронавируса се ускорява, сподели тревогата си директорът на СЗО.

В същото време властите в Израел затварят спортните зали, клубовете и баровете, както и залите за тържества заради ръста в заболеваемостта от COVID-19. Засилва се и контролът за спазване на противоепидемичните мерки по плажовете, но засега те няма да бъдат затворени.

В края на май броят на заразените с коронавирус в страната започна да расте. Ако на 6 юни бяха диагностицирани 160 заболели, то на 2 юли те вече са били над 1000.

А в столицата на Сърбия – Белград, беше въведено извънредно положение и комендантски час заради критичната ситуация с COVID-19. От 8 юли влиза в сила и забрана за събиране на едно място на повече от 5 души.

По последни данни в Сърбия броят на заразените е 16 719, а 330 пациенти са загубили битката с коронавируса.

Сподели във Facebook