Здраве

14 Октомври 2016

2983

credoweb bg

Днес голяма част от хората  са силно пристрастени към смартфоните си до степен на зависимост. Използването им ги кара да заемат една принудителна поза на тялото в продължение на часове през деня.Това важи както за използването на умните мобилни телефони, така и на таблетите и лаптопите. Тази неестествена позиция на тялото, при която вратът е напрегнат и леко изнесен напред през последните години създаде нов синдром – на „пишещият врат“. Пишещият врат води до напрежение и навяхване на врата.

Наклянянето на главата напред, за да видите или напишете съобщение, принуждава мусклулите, сухожилията и ставните връзки на врата да се напрягат, за да държат главата изправена - пише в профила си в социалната платформа за здраве CredoWeb Ташо Ташев - специалист по физиакална и рехабилитационна медицина.

През последните години се наблюдават признаци на  преждевременна дегенерация в пациенти, при които се очакват да настъпят най-малко след 10 години. Този тип износване се наблюдава при по-възрастни пациенти с професии, които налагат наведена поза на главата за по-дълги периоди, като стоматолози и заварчици.

Прочетете съветите на специалиста как да спестим болките и проблемите от този тип:

Кликнете върху снимката, за да прочетете какво съветва специалистът Ташо Ташев за избягване на проблема "пишещ врат"

 

 

Сподели във Facebook