Индийски учени съобщиха, че продуктите, които жените употребяват, може да действат като профилактика срещу рака на гърдата. На първо място специалистите поставиха ягодите и малините. Само една чаша на ден намалява риска от появата на злокачественото заболяване. Сушените сливи съдържат полифеноли, които спират разпространението на клетките на рака. Профилактично действат и някои зеленчуци като зелето и броколите. Те не само са богати на фибри и на витамините С, Е, К, но и на естествените антиоксиданти глюкозинолати, които обезвреждат токсичните съединения в организма.

Експертите съветват още жените да консумират оранжеви плодове и зеленчуци, които съдържат каротиноиди, борещи се с онкологичните заболявания. Пълнозърнестите храни също помагат срещу рака на гърдата.

Не бива да се пропускат и продуктите, съдържащи омега-3, както и лютите чушки и куркумата.

Сподели във Facebook