Януари изобилства от празници, които продължават маратона, започнал още през декември. Смяната на една трапеза с друга и безкрайните наздравици не само изтощават физически и психически, а и са сериозно предизвикателство за черния дроб. Натоварването върху него неимоверно се увеличава, затова е наложително да се погрижите за пречистването му. Според диетолозите има много ефективно и достъпно средство, което ще помогне на черния ви дроб да изхвърли токсините само за 4 дни. Тайната е в обикновена отвара от стафиди, пише изданието Step to Health.

Тя се прави по следния начин: 150 г стафиди се пускат в 2 чаши вряща вода (400 мл). Варят се на слаб огън 20 минути. Престояват през нощта, а на следващата сутрин се прецеждат и леко се загряват. Важно е отварата да се пие сутрин на гладно. След 30-35 минути вече може да се закусва.

Лекарите отдавна препоръчват сутрин да се изяжда по една неголяма шепа стафиди. Това подобрява здравословното състояние на сърцето, високото съдържание на калий укрепва миокарда. Стафидите понижават и нивото на холестерола, както и на кръвното налягане. Освен това те са естествен източник на витамини и минерали. Отварата е още по-полезна, защото съдържа по-малко захар.

Сподели във Facebook