Здраве

28 Септември 2022

Животът днес

         * 60 милиона души по света живеят със сърдечна недостатъчност.

         * Промяната в ежедневните навици с включени повече физически активности значително допринася за здравето на сърцето – превенцията намалява риска от заболяване.

          * Boehringer Ingelheim подкрепя тазгодишното предизвикателство на Световната сърдечна федерация да насърчи включването на повече физически активности в ежедневието.

28 септември 2022 г., София – Световната сърдечна федерация стартира инициатива по повод Световния ден на сърцето, 29 септември 2022 г., която цели да насърчи хората да извършват повече физически дейности в ежедневието си. Boehringer Ingelheim подкрепя идеята и кани повече хора да се включат в предизвикателството за повече движение, като се разходят, бягат или карат колело по маршрут във формата на сърце в своя град и предоставя примерен маршрут в София https://goo.gl/maps/mHApUXugyEgMrgFPA. 

Да се погрижиш за собственото си здраве винаги е най-добрият начин за справяне със заболяванията — особено при тези, за които все още няма лечение. Сърдечната недостатъчност е едно от тези заболявания. Но превенцията може да бъде доста лесна, тъй като дори ежедневните физически активности сами по себе си помагат да се намали риска от развитие на това заболяване.

Boehringer Ingelheim подкрепя тази профилактична мярка, като цели да помогне на хората да водят здравословен начин на живот, за да предотвратят появата на много здравословни проблеми. Фармацевтичната компания подчертава своя ангажимент за насърчаване на активен начин на живот, като застава зад инициативата на Световната сърдечна федерация за повече физически активности, която ще се проведе на Световния ден на сърцето, 29 септември 2022 г.

Сърдечната недостатъчност е прогресиращо, инвалидизиращо и потенциално животозастрашаващо заболяване. Настъпва, когато сърцето вече не е в състояние да изпомпва достатъчно количество кръв необходимо за организма. Заболяването засяга над 60 милиона души по света и е причина за почти 2 милиона хоспитализации годишно само в Европа. Последствията са тежки, както за пациентите, така  и за здравната система, поради разходите за прием в болница, а също така и за националната икономика – чрез разходите за болнични при отсъствие от работа. Въпреки че няма лечение или лекарствена терапия за това заболяване, повишаването на физическата активност може да бъде лесно изпълнимо. Това се отнася особено и за хора с диабет и под стрес – два от основните рискови фактори за развитие на сърдечна недостатъчност. Ежедневните физически активности могат да намалят риска от сърдечна недостатъчност, както и други сърдечносъдови заболявания.

Световната сърдечна федерация приканва участниците в инициативата да следват маршрута във формата на сърце и да го запазят в приложение за проследяване (например Strava). Също така, участниците могат да качат своите резултати на уебсайта на инициативата като скрийншот от обиколката, снимки и селфита, например пред известна забележителност по маршрута. По този начин хора от цял свят ще напомнят колко са важни ежедневните физически дейности и положителния ефект от тях.

Поканата е отправена към всички, които искат сами да направят нещо, за да промотират сърдечното здраве и да видят своя град от нов ъгъл, като следват и проследяват маршрута за физически дейности. Снимките ще добавят допълнителна видимост на кампанията за сърдечно здраве.

Boehringer Ingelheim подкрепя множество инициативи, които целят да промотират доброто здраве. Част от отговорното отношение на компанията е и подкрепата на световната инициатива Making More Health, както и настоящия проект „Световен ден на сърцето“. Boehringer Ingelheim се стреми да предоставя различни материали и инструменти, с които всеки може лесно и последователно да прави нещо за здравето си всеки ден и така да направи стъпка към по-здравословен начин на живот.

За контакти:

Росица Донкова

Тел/факс: 02 9803018; 9803076; 9810686; 9810687

Мобилен: 0888343661

E-mail: rossitza.d@actionprgroup.com      

Ивалина Павлова

Тел/факс: 02 9803018; 9810686;

Мобилен: 0889 503 607

E-mail: ivalina.p@actionprgroup.com

Сподели във Facebook