Здраве

20 Февруари 2020

Животът днес

Учени от САЩ определиха необходимото за удължаване на живота минимално количество кафе. Оказва се, че това са две чаши на ден. Това количество може да осигури две допълнителни години живот, съобщиха специалистите. Те установиха, че употребата на ободрителната напитка е обратно пропорционална на риска от смърт по различни причини, независимо от възрастта на хората, теглото им, наличието на вредни навици. До този извод учените стигнаха, след като анализираха резултатите от 40 изследвания, съдържащи данни за 3 852 651 души и 450 256 смъртни случая.

„Кафето съдържа голямо количество витамини и минерали, то е един от най-големите източници на антиоксиданти в менюто. Многочислени изследвания са доказали, че кафето подобрява състоянието на черния дроб, помага да се изгарят мазнините и подобрява работоспособността. В крайна сметка кафето удължава живота. При хората, които го употребяват, рискът от смърт в течение на 20-годишен период се понижава с 30%“, съобщиха експертите.

Кафето е особено полезно за мозъка, предпазва от болестите на Алцхаймер и Паркинсон.

Учените обаче предупреждават, че ободрителната напитка трябва да се употребява без захар и да се внимава с количествата, защото може да повлияе негативно върху съня.

Сподели във Facebook