Специалисти от Йейлския онкологичен център, САЩ, представиха данни, че редовната употреба на някои ядки предотвратява развитието на ракови заболявания. Според американските учени, за да се постигне необходимият ефект, достатъчно е хората да ядат две шепи орехи, бадеми или кашу на седмица, пише Daily Mail.

Изследователите отбелязват, че употребата на тези ядки помагат и при вече болни хора. „Орехите, кашуто и бадемите увеличават с 46% шанса за оцеляване при хората, които страдат от онкологично заболяване?, заявиха учените. Според тях най-важното в оздравителния ефект от употребата на ядките е, че те препятстват увеличаването на захарта в кръвта и снижават вече повишеното съдържание на глюкоза. По-ниското ниво на захар корелира с чувствителността на организма към инсулин и намалява възпаленията. Всичко това повишава резистентността на организма към развитието на онкологични заболявания.
Наскоро учени доказаха, че редовната употреба на орехи е отличен начин да се намали влечението към вредна калорична храна и да се контролира апетитът.

Сподели във Facebook