Здраве

27 Декември 2018

Животът днес

С появата на слушалките пътуването до работа или заниманията във фитнеса станаха доста по-приятни. Това изобретение се превърна в неотделима част от живота на съвременния човек, затова повечето хора прекарват голяма част от деня си, слушайки музика. Малко обаче се замислят, че това може да доведе до частична или пълна загуба на слуха.

Ако сте от хората, които не си представят извършването на рутинни занимания без слушалки, трябва да знаете какви могат да бъдат последствията. Последни изследвания на американски учени доказаха, че именно слушалките се причината за растящия брой на младежите, загубили слуха си.

Какъв е изходът?

На първо място – намалете звука, идеалният вариант е неговата сила да бъде между 60 и 85 децибела. Ако слушате музика над 100 децибела в продължение на 15 минути, рискът от загуба на слуха значително нараства.

Най-лесният начин да проверите силата на звука е, като се обърнете към околните. Ако те чуват музиката от вашите слушалки, значи трябва задължително да я намалите. Освен това специалистите съветват на всеки половин час да оставяте слуха си да почине.

Сподели във Facebook