Здраве

22 Януари 2013

1525

Животът днес

Устните имат нужда от постоянна грижа, не само през зимата

За да имате красиви и привлекателни устни, те искат сериозна грижа. Както студената зима, така и летните горещини създават проблеми и на тази постоянно открита част от тялото – лицето, респективно на устните. Най-честата лоша последица за тях е, че се напукват. Това е не само естетически казус, защото разранената повърхност започва да боли. Особено когато ядете нещо солено, кисело или пиете чаша твърд алкохол. 

За да не се случи това, е добре винаги да имате подръка балсам за устни, съветват знаещите.
Специалните балсами съдържат дълготрайна, бързо проникваща влага, имат целево подбрани активни съставки, които успокояват и облекчават болката. В същото време имат защитен ефект – пазят и от студ, и от слънце.        
                                                                                                                                                                           Балсамът BLISTEX има отговор на всеки проблем на вашите устни. Помага им да върнат и здравината, и красотата си. Добрата комбинация от глицерин, алантоин, камфор, масло от мента и тимоли е наистина оптимално решение.

Козметиците съветват още да помогнете на оздравяването на устните и с намазване, примерно вечер, с висококачествен зехтин. Той трябва да попие добре и е в състояние да ускори възстановяването.

Но устните може да се напукат не само от студ, вятър и горещина. Лекарите обръщат внимание, че тялото ви може да дава сигнал, че му липсват витамини, особено от групата на витамин Е. Те  може да се набавят частично и чрез храната. Добре е да се увеличи приемът на ядки, но чудесна работа вършат и витаминните комплекси, способни да нормализират нивото на витамини в организма.

В името на трайната красота на устните има и някои други правила, чието спазване ще е от полза. Преди нанасяне на червилото е добре основата да бъде подготвена с овлажняващ балсам. След очертаване на устните с молив се нанася червилото. Тези стъпки се изпълняват задължително от професионалните гримьори, но могат с лекота да бъдат правени и от всяка дама, която държи на външния си вид и се грижи за себе си. Не е за пренебрегване и твърдението, че красивите устни привличат повече целувката, а целувката е и... сериозен антистрес фактор.

Търсете в аптечната мрежа, Лили дрогерии, ДМ дрогерии и др.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 37