Според американски диетолози хората, които работят в офиси, срещат най-големи трудности, когато искат да се избавят от наднорменото тегло. Причината е, че по осем часа седят зад бюрото, а обездвижването си казва думата. Затова специалистите предлагат пет прости начина, които биха помогнали на тези служители да избегнат проблемите с килограмите.

Първият съвет е да използват стълбите, а не асансьорите. Според учените това не само ще ги държи във форма, а и ще повдигне настроението им.

Второ – да употребяват само здравословна храна. Известно е, че работещите в офиси обичат да похапват сандвичи, банички, десерти и други вредни продукти, които временно залъгват глада, но се отразяват негативно върху теглото и здравето им.

Трето – да се опитват да избягват стресови ситуации, защото, когато са напрегнати, хората трудно могат да контролират хранителния си режим.

Четвърто – да се стараят по време на обедната почивка да ходят колкото може повече. Оптималното време е половин час с бързо темпо. Да не пропускат и вечерните разходки.

Пето – важен принцип в борбата с излишните килограми е употребата на голямо количество вода, която нормализира метаболизма и извежда токсините от организма.

Сподели във Facebook