Здраве

19 Февруари 2020

Животът днес

Обикновената вода помага да се преборим не само с простудата, но и предпазва от много сериозни заболявания, напомнят учените.

Те съобщиха, че именно водата може да помогне при нарушения в дейността на мозъка. Той постоянно се нуждае от течности, твърдят лекарите, а ако тя не е достатъчна, настъпва кислороден глад. Това намалява обема му, от което страда паметта. Понижават се и интелектуалните възможности.

Недостатъчният прием на вода води до развитие на хемороиди, които нарушават качеството на живот и са сериозна предпоставка за усложнения.

Водата може да предотврати инсулт и инфаркт, затова ежедневно трябва да се изпиват около два литра. Достатъчното ѝ количество в организма оказва благотворно влияние върху кръвоносната система. Кръвта се разрежда, което нормализира дейността на всички органи. При дефицит на вода кръвта се сгъстява, което затруднява движението ѝ по кръвоносните съдове. Това може да доведе до образуването на тромби, а последиците са инфаркт или инсулт.

Водата понижава опасността от рак на стомашно-чревния тракт и на пикочния мехур. Ако течностите в организма са в недостатъчно количество, се увеличава риска от запек, което може да стане причина за онкологични заболявания.

Сподели във Facebook