Здраве

28 Септември 2019

Животът днес

Всички знаем, че редовната употреба на едни и същи храни е вредна. Учените обаче за пореден път напомнят, че е много важно в менюто ни да присъстват различни продукти. Защо?

Постига се баланс на макро- и микроелементи

Организмът на хората функционира нормално, само ако се поддържа в норма нивото на полезни вещества. Това може да стане чрез разнообразното хранене. При употребата само на един вид плодове например рано или късно хората ще се сблъскат с дефицит на определени микроелементи. Старайте се да консумирате различни плодове и зеленчуци.

Създават се условия за растежа на полезните бактерии

Според специалистите много е важно в стомашно-чревния тракт винаги да присъстват полезни бактерии. За да им създадете най-благоприятна среда, е необходимо да употребявате разнообразни плодове и зеленчуци. Следвайте тези съвети и ще подобрите не само храносмилането си, а и ще укрепите имунитета си.

Поддържа се нормално тегло

По време на експеримент учените установили, че хората, които се хранят еднообразно, по-често страдат от наднормено тегло.

Стабилизира се дейността на вътрешните органи

Употребявайки едни и същи продукти, организмът ни не само е лишен от определени видове хранителни вещества, но и рискуваме по-бързо да остане и без другите макро- и микроелементи, което ще се отрази на много вътрешни органи.

Сподели във Facebook