Когато става въпрос за промяна, често обещаваме пред самите себе си, че ще променим нещо. Но често оставаме само с обещанието и с намерението да започнем промяната от следващия понеделник, другата седмица, другия месец или през новата година. Лесно е човек да обещава, но е трудно да се мотивира достатъчно, че да не изневери на думите и на себе си. Затова, по случай новата, 2017 г., решихме да ви вдъхновим и мотивираме с историите на 12 души, които са си обещали да се отърват от нежеланите килограми и наистина са успели. Удържали са на думата си и с много усилия са постигнали желаните резултати.

Кейт: 55 кг за 9 месеца:

Кейт дълго време не си е давала сметка, че допълнителните килограми са проблем. Тя започва да осъзнава това след като затлъстяването започва да се отразява неблагоприятно на здравето ѝ. Започва промяната като намалява всекидневното количество храна и само за една седмица успява да свали 8 кг. Продължавайки да следи калориите си, Кейт успява да свали 55 кг в рамките на 9 месеца.

Витали: 70 кг за 3 години

Витали следва персонален хранителен режим и система на тренировки, която е базирана върху балансирането на всички нутриенти (протеини, мазнини, карбохидрати). Диетата му помага да избяга по-лесно от „жаждата“ за вредни храни. Включването на концентрирани кардио упражнения също допринася за по-бързото горене на мазнини.

Рейчъл: 39 кг за 9 месеца

„Не съществува магия, с която да отслабнеш толкова много на секундата. Такива резултати се постигат само с постоянство в ежедневието: следене на калорийния прием, здравословно хранене и упражнения. Преди да осъзная това, прилагах какви ли не методи за отслабване. Но нито един от тях не проработи.

Трябва да ви предупредя, че отслабването не е универсално решение. Не можеш да изкопираш диета, пригодена за някого другиго, и да очакваш, че ще има ефект. Уверете се, че хранителният ви режим и упражненията са подходящите за вас и не се спирайте пред нищо.“ – Рейчъл Греъм

Реджина: 68 кг за 3 години

За да постигне загубата на 68 излишни килограма, Реджина започва дългото си пътешествие към отслабването, като в началото се ограничава от вредни храни и тренира с интернет тренировки вкъщи. След като първите резултати са налице, тя продължава тренировките си във фитнес залата и следва подходящ хранителен режим, включващ 5 хранения дневно: закуска, обяд, вечеря и още две малки хранения.

Паскуал: 146 кг за 3 години

Когато докторите съобщават притеснителна диагноза на Паскуал, той решава да вземе радикални мерки, за да подобри живота си, отказвайки се от бързата храна и други вредни храни и замествайки ги с киноа, кафяв ориз, зеленчуци, овесени ядки и месо, бедно на мазнини. Паскуал измисля стратегия, с която прави така, че да „заслужи“ всяко едно меню от деня си – той прави дълги разходки преди всяко хранене. След това Паскуал изминава повече от 10 км всеки ден. Той не си купува полуфабрикати, избира да приготвя храната си сам. След като отслабва с 89 кг, си взима карта за фитнес, а благодарение на тренировките в залата успява да отслабне с още 60 кг за 1 година. Той признава, че мотивацията му да измине този дълъг път е, че иска да бъде добър пример за сина си.

Джил: 88 кг за 4 години

Джил казва, че преди да отслабне, тя редовно е пропускала закуската и се е хранила с чипс, шоколад, сирене и други нездравословни лакомства в големи количества. В продължение на три дни тя заменя нездравословната храна с овесена каша, плодове и зеленчуци. Започва да посещава и група за взаимопомощ на хора, които имат нужда от отслабване. „Сега тренирам за маратон и имам повече енергия и от Слънцето“, казва още тя.

Клеър: 14 кг за 6 месеца

След шест месеца изтощаващи упражнения Клеър Насир успява да загуби 14 кг от теглото си. Нейната програма за отслабване включва кикбокс, упражнения с тежести, лицеви опори, клекове и джогинг.

Джонатан: 98 кг за 3 години

След години с наднормено тегло, Джонатан избира здравословното хранене, упражненията и тренировките с фитнес инструктор. След като успява да отслабне с 34 кг, Джонатан започва да ходи по срещи, а с партньорката му решават да продължат отслабването заедно. Двамата избират дългите разходки пеша или с колело и много скоро след това се сбогуват с излишните килограми.

Мелиса 106 кг за 3 години

За да отслабне, започва с онлайн тренировъчна програма, да се храни с мярка и да изгражда полезни хранителни навици. Тя загърбва бързата храна и започва да се храни с натурално чиста храна. Само след три месеца, след като е загубила част от теглото си, тя започва да тренира в залата, където започва с 5 минути на ден и постепенно увеличава продължителността им до 1 час на ден.

Джейд: 45 кг за 1 година

Тя следва здравословен хранителен режим, с който заменя вредните навици в храненето. Ограничава вечерите, а смъква калорийния прием от 3000 на 1500 калории на ден. След една година, хранейки се по този начин, тя успява да се сбогува с 44 нежелани килограма.

„Бях мързелива. Изминавах дори най-незначителните разстояния с транспорт, никога не ходех пеша. Често се задъхвах дори и при най-малкото физическо усилие. Сега имам тонове енергия! Обичам да ставам рано, да се разхождам до магазина и обратно, а домашните задължения вече не са проблем за мен“ – казва тя.

Линдзи: 89 кг за 2 години

За да отслабне тя ограничава калориите от 4000 до 700 дневно и започва да тренира усилено. След две години усилена работа, тя успява да свали 89 кг.

 

Сподели във Facebook